Aeg-Electrolux BS9304401M Książka Kucharska Strona 48

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 72
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 47
starta skórka z jednej niewoskowanej cytryny
2 jajka
50 ml mleka
25 g mąki kukurydzianej
225 g mąki
10 g proszku do pieczenia
•1 słoik wiśni (375 g)
225 g wiórków czekoladowych
Inne:
Foremki papierowe o średnicy ok. 7 cm
Sposób przygotowania:
Utrzeć na puszystą masę masło, cukier, cukier waniliowy, sól i skórkę z jednej niewoskowa-
nej cytryny. Dodać jajka i śmietanę.
Wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę oraz proszek do pieczenia i dodać do ciasta z mle-
kiem.
Odcedzić wiśnie i dodać do ciasta razem z wiórkami czekoladowymi.
Włożyć ciasto do papierowych foremek, postawić je na blasze do pieczenia i wstawić do
piekarnika.
Czas pieczenia: 35 minut
Poziom umieszczenia potrawy: 3
Słodka tarta
Składniki:
2 warstwy oryginalnego kruchego ciasta szwajcarskiego lub ciasta francuskiego (rozwał-
kowane w kwadrat)
50 g mielonych orzechów laskowych
•1,2 kg jabłek
3 jajka
300 ml śmietany
70 g cukru
Sposób przygotowania:
Położyć ciasto na dobrze natłuszczonej blasze do pieczenia i ponakłuwać spód widelcem.
Na cieście położyć równą warstwę orzechów laskowych. Jabłka obrać, usunąć rdzenie, po-
kroić na 12 kawałków. Ułożyć równo na cieście. Dobrze wymieszać jajka, śmietanę, cukier
oraz cukier waniliowy i wyłożyć masę na jabłka.
Czas pieczenia: 45 minut
Poziom umieszczenia potrawy: 1
Ciasto marchewkowe
Składniki do ciasta:
150 ml oleju słonecznikowego
100 g brązowego cukru
2 jajka
48 Przepisy Gotowanie wspomagane
Przeglądanie stron 47
1 2 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 71 72

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag