Aeg-Electrolux BS9304401M Książka Kucharska Strona 66

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 72
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 65
Poziom umieszczenia potrawy: 3
Nadziewane pomidory
Sposób przygotowania:
Naciąć pomidory na krzyż, umieścić na ruszcie i wstawić do piekarnika. Po zakończeniu pie-
czenia zdjąć skórkę z pomidorów.
Woda do wlania przez szufladę na wodę: 150 ml
Czas pieczenia: 10 minut
Poziom umieszczenia potrawy: 3
Ziemniaki w mundurkach
Składniki:
1000 g średniej wielkości ziemniaków
Sposób przygotowania:
Umyć ziemniaki i włożyć do szklanej miski.
Woda do wlania przez szufladę na wodę: 800+200 ml
Czas pieczenia: 55 minut.
Poziom umieszczenia potrawy: 3
Gotowane ziemniaki
Składniki:
1000 g ziemniaków
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki równej wielkości. Włożyć ziemniaki do miski i przypra-
wić solą.
Woda do wlania przez szufladę na wodę: 800 ml
Czas pieczenia: 40 minut.
Poziom umieszczenia potrawy: 3
Słone kluseczki
Składniki/Sposób przygotowania:
300 g miękkich precli
200 ml mleka
3 jajka
•2 pęczki posiekanej pietruszki
2 drobno posiekane cebule
10 g masła
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Mleko podgrzać. Precle pokroić na centymetrowe kawałki i polać ciepłym mlekiem. Pozosta-
wić do nasiąknięcia przez około 5 minut. Ubić i dodać jajka. Lekko podsmażyć posiekaną
cebulę na maśle, aż się zeszkli, następnie dodać pietruszkę. Pozostawić na chwilę, aż prze-
stygnie i dodać mieszankę z preclami. Przyprawić i delikatnie wymieszać wszystkie składni-
ki. Uformować z mieszanki ok. 6 kluseczek i umieścić je w płaskiej szklanej misce.
66 Przepisy Gotowanie wspomagane
Przeglądanie stron 65
1 2 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag