Aeg-Electrolux BS9304401M Książka Kucharska Strona 64

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 72
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 63
Casserole
Składniki:
600 g wołowiny
sól i pieprz
•mąka na posypkę
10 g masła
1 cebula
330 ml ciemnego piwa
•2 łyżeczki brązowego cukru
•2 łyżeczki pasty pomidorowej
400 ml bulionu wołowego
Sposób przygotowania:
Pokroić wołowinę w kostkę, przyprawić solą oraz pieprzem i posypać odrobiną mąki.
Rozgrzać masło na patelni i przyrumienić kawałki mięsa. Następnie włożyć je do formy do
zapiekanek.
Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko podsmażyć w niewielkiej ilości masła, a następnie
położyć na warstwie mięsa.
Zmieszać ze sobą ciemne piwo, przecier pomidorowy i bulion wołowy, wyla
ć na patelnię i
doprowadzić do wrzenia. Następnie polać tą mieszanką mięso (powinno być przykryte).
Przykryć i wstawić do piekarnika.
Czas pieczenia: 120 minut
Poziom umieszczenia potrawy: 3
Casserole z kapusty
Składniki:
•1 mała kapusta
majeranek
1 cebula
olej do podsmażenia
400 g mięsa mielonego
250 g ryżu długoziarnistego
sól, pieprz i papryka
1 litr bulionu mięsnego
200 ml Crème fraîche
100 g startego sera ementaler
Sposób przygotowania:
Pokroić kapustę na ćwiartki i wykroić głąb. Zblanszować w osolonej wodzie przyprawionej
majerankiem.
Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko podsmażyć w niewielkiej ilości oleju. Następnie do-
dać mięso mielone i ryż długoziarnisty, podsmażyć i przyprawić solą, pieprzem oraz papry-
ką. Dodać bulion mięsny i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut.
Ułożyć warstwami w naczyniu kapustę i mieszankę ryżu oraz mięsa mielonego.
64 Przepisy Gotowanie wspomagane
Przeglądanie stron 63
1 2 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag