Aeg-Electrolux B9931-5-M Książka Kucharska

Przeglądaj online lub pobierz Książka Kucharska dla Nie Aeg-Electrolux B9931-5-M. Aeg-Electrolux B99313-5-M Recipe Book [de] [fr] [nl] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj

Podsumowanie treści

Strona 1

Instrukcja obsługi Tabele, porady iprzepisy

Strona 2 - Spis treści

JagnięcinaRodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPo‐ziompie‐karni‐kaTempera‐tura w °CCzas(g:min)Udziec jagnięcy, pie‐czeń jagnięca1–1,5 kg TURBOGRILL1

Strona 3 - Pieczenie ciasta

Ryba (duszona)Rodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPo‐ziompie‐karni‐kaTempera‐tura w °CCzas(g:min)Ryba, cała 1–1,5 kg GRZANIEGÓRA+DÓŁ1 210 - 220 0:45

Strona 4

Rodzaj potrawy Temperatura wewnątrz mięsa w °CUdziec z sarny/jelenia 70 - 75PIECZENIEFunkcja PIECZENIE nadaje się do przygotowania kruchego, chudego m

Strona 5

Tabela GRILLPotrawy do grillo‐waniaPoziom piekarnika Czas 1. strona 2. stronaHamburgery 4 8–10 min. 6–8 min.Filet wieprzowy 4 10–12 min. 6–10 min.K

Strona 6

Potrawa Czas rozmrażania(w minutach)Dalszy czas roz‐mrażania (w minu‐tach)UwagiTort, 1400 g 60 60 -------Programy pieczenia mięsaUżyć patelnię lub opi

Strona 7 - Tabela PIZZA

• 1 szczypta soli•4 jajka• 150 g mąki• 150 g mąki kukurydzianej• 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia• starta skórka z 2 cytrynPolewa:• 1/8 litra so

Strona 8 - Pieczenie

• 100 g cukru pudru• 1 opakowanie cukru waniliowego (około 8 g)• 1 szczypta soli•4 jajka• 400 g mąki• 1 opakowanie proszku do pieczenia (około 15 g)•

Strona 9 - Cielęcina

przełożyć delikatnie ubite białka i rodzynki do ciasta twarogowego. Przełożyćmasę do formy i wstawić całość do piekarnika.CIASTO Z OWOCAMINaczynie:Cza

Strona 10 - Zastosowania, tabele i porady

• 50 g posiekanych orzechów• 30 g stopionego masłaSposób przygotowania:Przesiać mąkę do miski, na środku zrobić zagłębienie. Pokruszyć drożdże iwłożyć

Strona 11 - TERMOSONDA DO MIĘSA – tabela

chałki mieszanką żółtka i mleka, a następnie posypać całość płatkami migda‐łów.CHLEB BIAŁYCzarna prostokątna forma do pieczenia o długości 30 cm. Marg

Strona 12 - Grillowanie

Dziękujemy za wybranie jednego z naszych produktów o wysokiejjakości.Aby zapewnić optymalne i prawidłowe działanie Państwa urządzeniaprosimy o dokładn

Strona 13 - ROZMRAŻANIE

ciasto i położyć na natłuszczoną blachę do pieczenia. Ponakłuwać ciasto wi‐delcem. Porozkładać składniki na spodzie w podanej kolejności.ZIEMNIAKI ZAP

Strona 14 - MENU CIAST

krawędzie. Ponownie pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Zmieszać jajka, śmie‐tanę Crème Fraîche, mleko, sól i pieprz. Dodać do mieszanki przestudzonąceb

Strona 15 - BISZKOPT

Ostrym nożem wykroić z boczku skórkę i chrząstki, pokroić w drobną kostkę.Obrać cebulę i marchew, umyć seler, wszystkie jarzyny pokroić w drobnąkostkę

Strona 16

wierzchu powinna znaleźć się warstwa sosu beszamelowego posypanego se‐rem. Pozostałą ilość masła ułożyć w drobnych płatkach na wierzchu potrawy.ZAPIEK

Strona 17 - CIASTO Z OWOCAMI

Miękkie owoceProdukty do wekowania Temperatura w°CCzas do zagoto‐wania w minu‐tachDalsze gotowa‐nie w temperatu‐rze 100°C w mi‐nutachTruskawki, jagody

Strona 18 - CIASTO DROŻDŻOWE

Produkty prze‐znaczone dosuszeniaTemperatura w°C1 poziom umie‐szczenia po‐trawy2 poziomyumieszczeniapotrawyCzas w godzi‐nach (wartośćorientacyjna)Zioł

Strona 21 - QUICHE LORRAINE

www.electrolux.com892941842-A-022010

Strona 22 - CANNELLONI

Pieczenie ciastaWskazówki ogólne• Państwa nowy piekarnik może piec inaczej niż urządzenie używane dotych‐czas. Z tego powodu zaleca się dostosowanie u

Strona 23 - MENU SPECJALNE

Rodzaj wypieku Funkcja piekar‐nikaPoziom Temperatura(°C)Czas (g:min)Szarlotka (2 formy,Ø 20 cm, umie‐szczone po przekąt‐nej)GRZANIE GÓ‐RA+DÓŁ1 180 1:1

Strona 24

Rodzaj wypieku Funkcja piekar‐nikaPoziom Temperatura(°C)Czas (g:min)Ciasta drożdżowe zdelikatnymi dodat‐kami (np. twaro‐giem, kremem, słod‐kim sosem)

Strona 25

Pieczenie ciasta na więcej niż jednym poziomie – ciasta/ciastka/chleb nablachach do pieczeniaRodzaj wypiekuTERMOO‐BIEG2 poziomyTERMOO‐BIEG3 poziomyTem

Strona 26

Efekt pieczenia Możliwa przyczyna Środek zaradczyCiasto zapada się(robi się zakalco‐wate, wycieka zniego woda)Zbyt krótki czas piecze‐niaUstawić dłużs

Strona 27

Rodzaj wypieku Poziom piekarnika Temperatura w °C Czas (w minutach)Podpłomyk 1)1 250 - 270 10 - 20Zapiekanka z cias‐ta francuskiego 1)1 160 - 180 40 -

Strona 28 - 892941842-A-022010

Rodzaj mięsa Ilość Funkcja pie‐karnikaPo‐ziompie‐karni‐kaTempera‐tura w °CCzas(g:min)- krwisty 1)na każdycm gruboś‐ciTURBOGRILL1 190 - 200 0:05 - 0:06

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag