Aeg-Electrolux 41056VH-MN Instrukcja Użytkownika Strona 20

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 36
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 19
Potrawa Funkcja
piekarni‐
ka
Po‐
ziom
piekar‐
nika
Temperatura
w °C
Czas (godz. :
min.)
Lazania 1 180-200 0:25-0:40
Zapiekanka warzywna
1)
1 160-170 0:15-0:30
Bagietki posypane serem
1)
1 160-170 0:15-0:30
Słodkie suflety 1 180-200 0:40-0:60
Suflety z rybami 1 180-200 0:30-1:00
Nadziewane warzywa 1 160-170 0:30-1:00
1) rozgrzać piekarnik
Dania gotowe
Rodzaj potrawy Funk‐
cja
pie‐
karni‐
ka
Poziom
piekarni‐
ka
Temperatura w °C Czas
Pizza mrożona 3 patrz instrukcje pro‐
ducenta
patrz instrukcje pro‐
ducenta
Frytki
1)
3 200-220 patrz instrukcje pro‐
ducenta
Bagietki 3 patrz instrukcje pro‐
ducenta
patrz instrukcje pro‐
ducenta
Tarty owocowe 3 patrz instrukcje pro‐
ducenta
patrz instrukcje pro‐
ducenta
1) Uwagi: Obrócić frytki 2-3-krotnie podczas pieczenia
Pieczenie mięsa
Pieczenie mięsne
Do pieczenia stosować naczynia żaroodporne (przeczytać instrukcje pro‐
ducenta).
Duże kawałki mięs można piec bezpośrednio w głębokiej blasze do piecze‐
nia lub na ruszcie piekarnika nad głęboką blachą do pieczenia. (Jeżeli wy‐
stępuje)
Chude mięsa należy piec w brytfannie pod przykryciem. Dzięki temu mię‐
so będzie bardziej soczyste.
Wszystkie rodzaje mięsa, które mają się przyrumienić lub mieć chrupiącą
skórkę, można piec w brytfannie bez przykrycia.
20
Piekarnik - wskazówki, porady i tabele pieczenia
Przeglądanie stron 19
1 2 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 35 36

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag