34
Nagrzewanie z nawiewem Ventitherm®
Rodzaj mi>sa Ilo@=
Poziom od dou
Temp.
o
C
Czas
godz. : min
Drób
Kawaki drobiu 200-250g 1 200 – 220 0:35 – 0:50
Poówki kurczaka
400-500g
kada
1 200 – 220 0:35 – 0:50
Kurczak, pularda 1 - 1,5 kg 1 190 – 210 0:45 – 1:15
Kaczka 1,5 - 2 kg 1 180 – 200 1:15 – 1:45
Ryba (duszona)
Ryby w ca oci 1 - 1,5 kg 1 210 – 220 0:45 – 1:15
* NagrzewaC wstpnie piekarnik.
Pieczenie na grillu
Funkcja piekarnika: Grill z ustawieniem maksymalnej temperatury.
Podczas pieczenia na grillu drzwi piekarnika musz by$ zamknite!
• Do pieczenia na grillu naley uywa$ rusztu, pod ruszt wsun$ blach, w
której bdzie si zbiera$ skapujcy tuszcz.
• Podane czasy pieczenia na grillu s warto-ciami orientacyjnymi.
• Do pieczenia na grillu nadaj si szczególnie cienkie kawaki misa i ryby.
Tabela
Produkt Poziom
Czas grilowania
1 strona 2 strona
Burgery 3 8 – 10 min. 6 – 8 min
Kotlety wieprzowe 2 10 – 12 min. 6 – 10 min
Kiebaski 3 8 – 10 min. 6 – 8 min
Poówki kurczaka 3 6 – 7 min. 5 – 6 min
Udka , piersi z kurczka ( do 1 kg ) 2 10 – 12 min. 10 – 12 min
Tost
1)
3 2 – 3 min. 2 – 3 min
Tost (z dodatkami) 2 6 – 8 min. --------
1) Ruszt do grilla uywaC bez blachy.
Komentarze do niniejszej Instrukcji