Aeg-Electrolux B89090-5 Instrukcja Użytkownika Strona 17

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 36
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 16
Jeśli włączono funkcję CZAS TRWANIA lub KONIEC piekarnik wyłącza
się automatycznie.
Aby włączyć funkcję CZAS TRWANIA
lub KONIEC najpierw należy usta-
wić funkcję piekarnika i temperaturę, a następnie funkcję zegara.
Gdy funkcje
oraz , są używane jednocześnie na wyświetlaczu pojawi się
ZAPROGRAMOWANE .
CZAS DOBOWY można zmienić, jedynie, gdy:
nie jest ustawiona funkcja CZAS TRWANIA ani KONIEC ;
nie jest włączona żadna funkcja piekarnika.
HEAT + HOLD
Funkcja HEAT + HOLD utrzymuje przygotowaną potrawę w cieple przez 30 mi-
nut po zakończeniu procesu pieczenia.
Ustawiona temperatura musi przekraczać 80°C.
1. Ustawić funkcję piekarnika i temperaturę piekarnika.
2. Dotknąć
wielokrotnie, aż zacznie migać HEAT + HOLD .
3. Dotknąć
, aby potwierdzić 30 minut HEAT + HOLD .
Funkcja HEAT + HOLD jest włączona.
Po zakończeniu czasu pieczenia, uruchamia się funkcja HEAT + HOLD .
Funkcja działa przez 30 minut z temperaturą 80°C. Po 30 minutach urządzenie
wyłącza się.
PROGRAMY AUTOMATYCZNE
OSTRZEŻENIE!
Zapoznać się z rozdziałem „Informacje dotyczące bezpieczeństwa”.
Programy automatyczne
Programy automatyczne oferują optymalne ustawienia dla każdego rodzaju
mięsa oraz innych potraw:
Programy pieczenia mięsa z wprowadzaniem wagi (menu FUNKCJE )
Przepisy automatyczne (menu Opcje)
Programy pieczenia mięsa z wprowadzaniem wagi
Funkcja ta podaje ustawienia optymalne dla każdego typu mięsa. Jeżeli wpro-
wadzono wagę mięsa, urządzenie oblicza czas pieczenia.
1. Użyć
lub , aby ustawić program pieczenia mięsa.
Waga miga.
2. Gdy waga miga, użyć
lub , aby ustawić wagę mięsa.
Ustawienie zmienia się co 0,1 kg (co 0,2 kg w przypadku opcji KUR-
CZAK ).
Na wyświetlaczu pojawia się czas trwania programu. Rozpoczyna się odli-
czanie ustawionego czasu.
Programy automatyczne 17
Przeglądanie stron 16
1 2 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 35 36

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag